Boka flyttstädning i Stockholm

Om du bestämmer dig för att boka flyttstädning i Stockholm kan du koppla av på flyttdagen. Det är många moment som ska bockas av i samband med flytt – och städningen är en av de stora uppgifterna som måste fixas så smidigt som möjligt. I vår sammanställning ger vi dig tips på populära städbolag och tjänster för dig som söker flyttstäd i Stockholm.

Läs mer

Julias Städservice

Julias städservice (kallas också för RenthusStockholm.se) har ett flyttstäd i Stockholm där du vet vad du får: ett riktigt effektivt och bra flyttstäd. Detta är ett familjeägt företag som är lite mer familjärt jämfört med många andra städfirmor på marknaden. De spelar alltid med öppna kort och är alltså långt ifrån en firma som tar ut dolda avgifter och andra ”fulknep” för att höja priset. De har tre dagars nöjd-kund-garanti och rättar till eventuella klagomål helt utan kostnader. I deras flyttstädning ingår alltid dammtorkning, rengöring och fönsterputs i alla rum. Det här med fönsterputs är inget att ta för givet – hos många städbolag ingår inte den tjänsten.


Fördelar

 • Fönsterputs ingår
 • Tre dagars nöjd-kund-garanti
 • Inga dolda avgifter
 • Familjärt företag

Läs mer på hemsidan

RenthusStockholm.se

Kontaktuppgifter

info@juliasstadservice.se

076-903 96 89

Städfirma.nu

Det här är ingen städfirma som de andra alternativen vi listar, men Städfirma.nu har en tjänst för flyttstädning i Stockholm som är väldigt användbar. När du fyller i dina uppgifter hos dem skickas informationen till de bästa städfirmorna i staden – och du får tillbaka flera skräddarsydda offerter att ta ställning till. På så sätt får du en bra överblick över vilka städfirmor som erbjuder tjänsten – och vilka som har det bästa priset. Det är dock bra att inte stirra sig blind på enbart priset. Vilka tjänster som ingår kan nämligen skilja sig åt från städfirma till städfirma. Det gäller bland annat hur de ställer sig till balkongstädning, fönsterputsning och vad som händer om städningen inte godkänns.


Fördelar

 • Tjänsten är gratis
 • Jämför bra erbjudanden
 • Svar inom kort
 • Få en bra överblick

Läs mer på hemsidan

Städfirma.nu

Kontaktuppgifter

info@städfirma.nu

FemtioFemPlus

På senare år har det blivit allt vanligare att ta hjälp av seniorbemanning och FemtioFemPlus är ett av de mer välkända aktörerna. Deras tjänster kännetecknas av trygghet och personlighet – och deras flyttstädning är inget undantag. De kommer alltid ut och gör en kostnadsfri bedömning innan priset sätts. De är en bra service som gör att du kan prata med medarbetarna (och få en känsla för företaget) innan själva städningen tar vid. FemtioFemPlus har alltid med sig det material som krävs. Om du vill göra ett RUT-avdrag är det bara att säga till, så ansvarar de för kontakten med Skatteverket. Seniorbemanning kännetecknas av värme och personlighet – ett tryggt val.


Fördelar

 • Besök av trevliga seniorer
 • De fixar med RUT-avdrag
 • Kostnadsfritt för-besök
 • Städar enligt Mäklarsamfundets riktlinjer

Läs mer på hemsidan

FemtioFem.se

Kontaktuppgifter

info@femtiofem.se

BroBålstaStädarna

BroBålstaStädarna är en familjär städfirma med Stefan och Aggi bakom rodret de senaste 30 åren. Det tidsspannet ger så klart en ovärderlig kunskap om hur flyttstädningar arrangeras på bästa sätt. Bemötandet är personligt och de går gärna igenom grundligt vad de kan erbjuda under ett förutsättningslöst möte. De utför de flesta av sina flyttstädningar Bro, Bålsta och Hägersten men tar sig an uppdrag i hela stor-Stockholm. I deras flyttstädning ingår bland annat fönsterrengöring, öppna golvbrunnar, och kyl och frys. Det går även att lägga till städning av ”övriga utrymmen” så som garage, förråd och lekstuga. För dig som söker en familjär städfirma är BroBålstaStädarna ett bra val.


Fördelar

 • Flyttstädar både villa & lägenhet
 • Haft samma ägare under lång tid
 • Flexibel nyckellämning
 • Lämnar alltid referenser

Läs mer på hemsidan

Bbstad.se

Kontaktuppgifter

info@bbstad.se

50-femme

Söker du en medveten flyttstädning i Stockholm? 50-femme är med stor sannolikhet städfirman du letar efter. Personalen täcks av ett kollektivavtal och deras personal får marknadens högsta lön. 50-femme vill bidra till kvinnors ekonomiska självklarhet och lämnar ingenting åt slumpen. De bryr sig om ekonomisk och social hållbarhet. Medarbetarna städar alltid med miljövänliga produkter och de klimatkompenserar för sin verksamhet. Städningen är även den i toppklass och här får du även en tre dagars nöjd-kund-garanti. På deras sida kan du fylla i dina uppgifter och få fram ett prisförslag för din flyttstädning. Städningen utförs enligt Mäklarsamfundets riktlinjer.


Fördelar

 • Bra villkor för anställda
 • Miljömedveten firma
 • Tre dagars garanti
 • Ser till att besiktningen godkänns

Kom till bokningen

50-femme.se

Kontaktuppgifter

info@50-femme.se

08 - 400 30 500

Jämför flyttstäd i Stockholm

Flyttstäd i Stockholm kan se ut på många olika sätt, både prismässigt och sett till vilka tjänster som ingår. Visst är priset lockande och kanske det första man jämför – men faktum är att låga priser inte är en garant för att komma undan billigast. Det handlar även om vilka tjänster som ingår. Läs punkterna nedan för att få reda på fler tips att beakta innan du bestämmer dig för ett städbolag.

Omdömen

Tidigare kundomdömen är en guldgruva för dig som tar dig tiden att göra en grundlig research. Det är nästan alltid värt att lägga en kvart extra och se vad kunder tyckt om städfirman i fråga. Reco.se är en hemsida där du tar del av hundratals kundomdömen för flyttstäd i Stockholm. Det finns en risk i att städbolagens hemsidor ser likadana ut och lyfter fram samma saker. Genom att läsa omdömen får du en mer sanningsenlig bild.

F-skatt

Städning är en så kallad ”hushållsnära tjänst” som du kan göra RUT-avdrag på. Det innebär att du får göra 50% skatteavdrag på arbetskostnaden. Städfirman som utför städningen måste vara godkänd för F-skatt i Sverige för att RUT-avdrag ska vara aktuellt. Du kan ta reda på denna information på flera sätt. Antingen på deras hemsida, i kontakt med personalen eller så använder du Skatteverkets smidiga Hämta företagsinformation-tjänst.

Miljöfokus

Städkemikalier kan vara något av en miljöbov och därför är det viktigt att städfirman använder miljövänliga produkter, som är bra både för städaren, de som ska flytta in i din bostad och miljön. Du kan också hålla utkik efter bolag som klimatkompenserar sin verksamhet och kör miljövänliga bilar. En del städfirmor använder städmedel som finns hemma hos sina kunder, men vi föredrar hellre att de tar med sig miljövänliga alternativ.

Nyckelhantering

Det är inte alltid du själv kan vara hemma när det är dags för flyttstädning. Därför är det bra att ha koll på hur nyckellämningen går till. Det finns lite olika varianter. Vissa företag vill att du kommer och lämnar nycklarna på deras kontor eller skickar nycklarna med bud. Andra föredrar att komma hem till dig på morgonen (kanske innan du går till jobbet) och sedan lämna tillbaka nycklarna i nyckelinkastet på väg ut.